Era o sâmbătă ploioasă. Mă aflam în Coresi Shopping Resort căutând să îmi înveselesc ziua admirând haine, când privirea mi-a căzut pe o fată care ținea în mână două bluze, părând că nu știe pe care să o aleagă.
Avea parul șaten închis, aproape brunet. Era tuns în scări, iar câteva șuvițe îi acopereau tâmpla dreaptă și o mică parte din față, până la colțul ochiului. Fața era ovală, bine încadrată de forma părului. Tenul era deschis la culoare și neted, iar o aluniță mică îi diferenția obrazul stâng de cel drept. Chipul îi era bine proporționat. Ochii erau căprui deschis, în lumină păreau aproape aurii, iar genele lungi și dese le evidențiau și mai mult culoarea deosebită. Avea buzele mari, bine conturate și de un carmin neașteptat de intens, în ciuda faptului că nu purta ruj. Din timp în timp le țuguia, îndreptându-le aproape insesizabil spre dreapta. Mâinile îi erau alungite, cu degete subţiri, iar unghiile, nu foarte lungi, erau date doar cu lac transparent. Nu era foare înaltă, dar corpul îi era bine proporționat. Purta un palton bej și pantaloni negri. La gât avea înfășurată o eșarfă neagră, iar în picioare purta ghete de aceeași culoare cu paltonul, cu toc scurt. Deşi purta îmbrăcăminte pentru sezonul friguros, talia subțire se observa destul de clar. Singurele accesorii vizibile erau cerceii mici dintr-un metal argintiu cu pietre galbene şi un inel in acelaşi stil. Gesturile îi erau calme și pline de grație, lăsând mai degrabă impresia că sunt premeditate decât spontane. La un moment dat s-a întors și s-a îndreptat spre un angajat. Mersul îi era la fel de calm ca gesturile, făcea pași mici și călca ușor. Deşi s-a îndepărtat puțin, cerând informații angajatului din magazin, am reușit să îi surprind vocea caldă şi subţire şi felul politicos de a se adresa.
Vestimentaţia asortată şi felul în care era aranjat părul traduceau o atenţie deosebită asupra aspectului. Mersul şi gesturile calme exprimau faptul că era o persoană liniştită, calculată, care nu acţionează impulsiv. Accesoriile şi îmbrăcămintea arătau că are bun gust şi simţ artistic şi deşi nu lăsau impresia că posesoarea lor dispune de un venit exagerat de mare, exprimau faptul că este capabilă de a gestiona corect banii şi de a cumpăra lucruri frumoase cu sume de bani reduse, fiind capabilă de a depăşi obstacolul limitelor financiare. Faptul că nu folosea ojă strident colorată, împreună cu lipsa accesoriilor în exces duceau cu gândul la simplitate. Simplitatea, simţul artistic şi calmitatea sunt trăsături întâlnite cu preponderenţă la persoanele aflate pe o treaptă intelectuală superioară, astfel, aş putea deduce că această fată era inteligentă. Privirea şi trăsăturile feţei transmiteau fericire, iar acest lucru m-a convins că era o persoană optimistă. Tonul vocii ei, cald şi subţire, trăda o urmă de timiditate, dar mimica şi gestica exprimau destulă siguranţă, arătând că este capabilă să depăşească timiditatea prin voinţă. Adresarea era politicoasă, traducând atât bun simţ, cât şi o educaţie corectă.
Nu pot afirma cu siguranţă că aceste trăsături morale sunt corecte şi obiective şi nu este exclusă posibilitatea ca întreaga părere pe care mi-am format-o să fie doar o plăsmuire a imaginaţiei mele, încărcată de subiectivitate. Este adevărat că lucrul acesta va rămâne un mister, dar la fel de adevărat este că însuşi misterul este cel care potenţează frumuseţea acestei amintiri.

Te invităm la discuție

avatar

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Subscribe  
Primește notificări pentru